44sou-innovative

44. СУ вече е иновативно училище!

Щастливи сме да съобщим, че с решение № 523 от 22.07.2021 г. на министерския съвет 44. СУ  получи статут на иновативно училище.

От  2021 – 2022 учебна година осмокласниците в нашето училище ще се обучават по иновативния модел „Едно към едно“, при който всеки ученик и преподавател ще разполагат с дигитално устройство и свързан към него персонален профил (акаунт). Учебният процес ще бъде оптимизиран чрез достъп до огромно дигитално съдържание, като учениците ще бъдат не пасивни консуматори, а участници в създаването и използването на образователни ресурси. Работата по модела 1:1 развива дигиталната компетентност на учители и ученици, използва технологиите като средство за учене и добиване на знания, придобиване на креативност, инициативност, умения и увереност във всички учебни часове, предметни области и проектни дейности.

„Заедно да правим верните неща!“ – това е мотото в стратегията за развитие на 44. СУ „Неофит Бозвели“. Вярваме, че с усилията на педагогическия екип, креативността и творческия дух на младите хора – нашите ученици, и подкрепата на родителите им ще се поздравим с добри резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *