22222

44. СУ расте и се модернизира – обръщение на директора на училището

ddУважаеми ученици, родители, съграждани!

През ноември 2022 г. 44. Средно училище “Неофит Бозвели” ще чества 100-годишния си юбилей. През цялото му съществуване хората, които са се докоснали до него, са дали ум, сърце и дело, за да бъде нашето училище дом на науката и просветата. Прага му са прекрачили хиляди деца.

Като директор на училището днес съм щастлива да съобщя, че преди предстоящите великденски празници Столичният общински съвет на свое заседание, проведено на 21.04.2022 г., след внесен доклад от г-жа Ева Митова – кмет на район “Подуяне”, взе решение за финансиране на ремонтни дейности, гарантиращи безопасна и модерна училищна среда. 

Сграда, намираща се на ул. “Васил Петлешков” № 41,  ползвана някога от 42. ОУ, ще бъде предоставена за ползване от 44. СУ “Неофит Бозвели” като негов филиал, където ще се обучават по-големите ни ученици. Това ще даде възможност за обезпечаване както на целодневна организация на учебния ден за децата от начален етап,  така и за преминаване към едносменен режим на обучение за всички ученици в 44. СУ “Неофит Бозвели”.

От името на цялата училищна общност изказвам благодарност  на г-жа Ева Митова – кмет на район “Подуяне”, на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, на техните екипи и на Столичния общински съвет за ангажираността към проблемите на училищната институция и подкрепата, която ни оказват при изпълнението на образователните политики на министерството на образованието и науката!

Ние ще оправдаем доверието, защото образованието е мисия, визия и бъдеще, в което децата са най-ценният ресурс!

Екипът на 44. СУ “Неофит Бозвели” Ви желае светли великденски празници!

 

С уважение и респект,

Татяна Михайлова – директор на 44. СУ “Неофит Бозвели”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *