dsc_0341

Честит празник! 44. СУ на 95 години

С празничен концерт отбелязахме 95-годишния юбилей на училището ни, най-старото учебно заведение в район „Подуяне“.

Посрещнахме гостите на тържеството в ремонтирания физкултурен салон, където беше представена литературно-музикална програма с участието на талантливите възпитаници на училището ни. Припомнихме делото и заветите на народните будители, сред които е нашият патрон Неофит Бозвели.

Директорът на училището госпожа Татяна Михайлова поздрави присъстващите ученици, учители, родители и гости и и прочете приветствен адрес от кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова. Поздрав по случай празника отправи и г-жа Ева Митова, кмет на район „Подуяне“.

95 години са достолепна възраст за човешкото летоброене. Те са достойна възраст за училище, за да бъдат създадени и утвърдени плодотворни традиции. 95 години нашето училище отстоява вечните човешки ценности, учи на упоритост, човещина и благородство, възпитава обич към родината и родния край. За 95 години през класните стаи на училището са преминали хиляди младежи, научили са първите букви и първите житейски уроци, прекрачили са прага от детството към зрелостта. Днес нашето училище продължава святата мисия – да образова и да възпитава личности с гражданско съзнание, като следва съвременните образователни тенденции, отговаря на нарастващите изисквания на променящия се свят.

Радостно е, че посрещаме юбилея в обновена училищна сграда с модерна визия.

Честит празник!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *