1

Честит празник, ученици, учители и възпитаници на 44. СУ „Неофит Бозвели“!

Отбелязваме 98-годишнината на нашето училище, учебното заведение с най-дълголетни традиции в район „Подуяне“.

В нетрадиционната учебна ситуация, когато много от учениците се обучават неприсъствено, патронния си празник почитаме с литературно-музикална програма, създадена с любов и признателност от ученици и учители. Радиопредаването беше подготвено от г-жа Виолета Маринова, преподавател по български език и литература, и г- жа Младенка Грудева, преподавател по музика, със съдействието на учителите по български език и литература. В рецитала ще чуете гласовете на нашите ученици Александра Ангелова, Мелина Чавдарлиева и Диана Логинова  (5. а клас), Божидара Авросиева (5. б клас), Ивона Сарова (6. б клас), Рая Борисова, Анелия Илиева и Михаела Стаменкова (8. б клас), Велизара Спасова (9. б клас) и Мария Найденова (11. б клас).

За разлика от други години, когато тържеството се провеждаше в двора на училището, сега можем само да изслушаме поетично-музикалната композиция. С нея отдаваме почит на нашия патрон Неофит Бозвели – просветител, учител, книжовник и борец за църковна независимост, както и на делото на стотици знайни и незнайни будители, вдъхнали в мрака на чуждото потисничество вяра в собствените сили на народа ни по пътя към историческото възстановяване на българската държавност.

Със свои инициативи се включиха и най-малките ученици в 44. СУ. Третокласниците подготвиха табла с информация за живота и делото на Неофит Бозвели, подреждаха пъзели с лика на патрона на училището ни, представиха интересна изложба с рисунки на любимото училище.

Като част от инициативите за отбелязване на празника ни учениците от 2. г клас организираха състезание по правопис и краснопис. Второкласниците показаха отлични умения за правилно, красиво и четливо писане.

Честит празник, ученици, учители и възпитаници на 44. СУ „Неофит Бозвели“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *