Отбелязваме 29.06 – ден за безопасност на движението по пътищата

 

291302593_599160564856257_6674070022141345556_n

На 29.06. учениците от летния лагер на 44.СУ отбелязаха Деня на безопасността на движението по пътищата. На учениците бе презентиран видеоурок на тема „Колко са безопасни електрическите тротинетки?“, а след това с децата бе проведена беседа, в която те споделиха наблюденията си върху множество рискови пътни ситуации, които са виждали като участници в пътното движение. Призоваха за толерантност както водачите на пътни превозни средства, така и останалите участници в трафика, за да се превърне околният свят в действително безопасно място, а не в автоджунгла.

В следобедните часове в двора на училището се проведе конкурс – рисунка на асфалт, на тема „Да играем безопасно на улицата“. В своите творби децата вложиха ентусиазъм и креативност, представяйки с рисунките си най-актуалните проблеми на пътя. За най-добрите бяха подготвени награди.

Датата 29 юни е обявена с решение на Министерския съвет за Ден на безопасността на движението по пътищата по инициатива на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата”. Целта е  да се ангажира вниманието на обществото, особено преди лятната ваканция на децата и учениците – най-уязвимите участници в пътното движение.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *