2

Отново удари първият училищен звънец

За поредна година 44. СУ тържествено посрещна своите ученици под приветливите лъчи на септемврийското слънце.

Празникът се проведе в двора на училището, където присъстваха заради противоепидемичните мерки само децата от новите паралелки в първи и осми клас, както и зрелостниците от 12. клас. По традиция след тържественото посрещане на училищното знаме прозвуча химнът на Република България. Към учениците в словото си отправи поздрави и пожелания директорът на училището г-жа Татяна Михайлова, която прочете и поздравителен адрес от председателя на Народното събрание г-жа Ива Митева. От името на кмета на район „Подуяне“ г-жа Ева Митова приветствие поднесе г-жа Ани Бързанова. Своите топли поздрави към учениците и учителите от името на родителската общност отправи г-жа Галя Асенова, председател на Обществения съвет към 44. СУ.

Настроение и радост предизвикаха изпълненията на децата от групата за народни танци „Шарено герданче“ с ръководител Емилия Желева.

Както на всеки 15 септември, директорът на училището символично предаде Ключа на знанието на дете от първи клас. Положи се началото и на нова традиция – осмокласник от новите паралелки прие Книгата на мъдростта, символично представена чрез статуетка на сова.

Тържествен беше моментът, когато всички учители от 44. СУ се подредиха в шпалир с балони с цветовете на българския трибагреник, за да приветстват новите ученици при първите им стъпки в новото училище. С усмивки, любопитство и малко притеснение прага на 44. СУ прекрачиха малчуганите от 1.а, 1.б, 1.в и 1.г клас с класни ръководители г-жа Зорница Коритарова, г-жа Татяна Димитрова, г-жа Маринела Банковска и г-жа Виляна Начева.

С вълнение в класните си стаи влязоха и гимназистите от 8. а и 8. б клас с профил „Софтуерни и хардуерни науки“ с класните си ръководители г-жа Евелина Миленкова и г-жа Анелия Тошева. Осмокласниците са първият випуск, който ще се обучава по иновативния образователен модел „Едно към едно“ (1:1) със собствено устройство за всеки ученик и преподавател.

44. СУ, първото иновативно училище в район „Подуяне“, стартира учебната година с обновена материална база, мотивиран педагогически и ръководен екип и надежда за ползотворна и успешна работа.

На добър час, ученици и учители! Успех на малки и големи през новата учебна година!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *