Пътуване до Канарските острови – репортаж на Марина Петрова

От 22 май до 29 май 2017 г. група ученици от 44. СУ „Неофит Бозвели“ взе участие във втората среща по международния проект  „Uczenie przez zrozumienie, czyli nowe technologie pomostem dla kultury“ по програма „Еразъм +“ в града Терор, остров Гран Канария, Испания.

Другите партньори в проекта са от градовете Бургос (Испания) и Вроцлав (Полша).

След специално организираното посрещане учениците бяха настанени в приемни семейства, в които имаха възможност да опознаят бита, културните традиции и да упражнят езика на домакините.

Посещението включваше богата културна и работна програма. Гостуващите младежи влизаха в част от часовете на учениците от Гран Канария. Ходиха на плаж в южната част на острова. Посетиха и столицата на Гран Канария – Лас Палмас де Гран Канария, както и местна ферма –  Granja del Cabildo.
На 26 май беше празникът за деня на Гран Канария и някои от ученичките имаха възможността да се облекат в традиционните носии на областта и да се забавляват на празненството, устроено в училището.

При екскурзията до Тенерифе гостите се насладиха на изумително красиви природни гледки, които спират дъха. Впечатляващо беше  изкачването на най-високата планина в Испания, която е и вулкан – Тейде.

Нашите ученици се върнаха в София на 29 май, преизпълнени с впечатления и спомени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *