Посещение в Исландия на ученици от 44. СУ

zaglavnaГрупа от ученици и учители, работещи по международния проект Young Voices Of The European Democracies (“Младите гласове на европейската демокрация”) по програма Erasmus+, бяха на работно посещение в Исландия от 11. до 17. януари.   Исландия

Заедно с г-жа Владимирова, ръководител на проекта, и директора на училището г-жа Михайлова младежите гостуваха на исландските си домакини от училището Verzlo в столицата Рейкявик.

Проектът се осъществява в партньорство с училища от Исландия (Рейкявик), Франция (Париж), Испания (Валенсия – Манисес), Италия (Равена), Румъния (Сибиу), Гърция (Саламинас), Турция (Ризе) и Германия (Бремерхавен)

Българската група участва в работата по проекта – представяне на презентации на своята страна, град или училище; семинари и ролеви игри по гражданско образование заедно с участниците от другите държави.

Учениците са били настанени в домовете на свои исландски връстници и са имали възможност да опознаят живота и културата на далечната европейска страна. Гостоприемните домакини са предложили на гостите си богата културна програма. Учениците и ръководителите от гостуващите страни са посетили Националния музей, исландския парламент, концертната зала в Рейкявик. На т. н. туристическа обиколка „Златният кръг” („Golden Circle”) са разгледали националния парк Thingvellir (първия парламент в света), водопада Гълфос (Gullfoss) и гейзерите. Атракция е било къпането в Синята лагуна – естествен комплекс от геотермални басейни с площ около 5000 км 2.

 

Доволни и преизпълнени с впечатления, учениците съжаляват единствено за това, че не са успели да видят Северното сияние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *