dsc_0536-min

Посрещнахме гости от европейски страни по програма „Еразъм+“ – репортаж на Марина Петрова

От 3 до 9 октомври училището ни беше домакин на среща в България по проекта  Puentes Tecnol?gicos para Aprender a Aprender en el Siglo XXI ” на програма „Еразъм +“.

Ние, учениците от 44. СУ, участващи в работата по проекта, посрещнахме в домовете си гости от Бургос (Испания), Терор – Гран Канария (Канарските острови, Испания) и Вроцлав (Полша). Главен координатор на проекта от българска страна е г-жа Маргарита Владимирова, която е и автор на програмата на събитието.

В деня на пристигането приветствахме гостите си с празничен концерт, в който имаше песни, танци, художествена гимнастика, фокуси. Директорът на училището г-жа Татяна Михайлова поздрави участниците в срещата.

На следващия ден програмата предвиждаше еднодневна екскурзия до Панагюрище и Копривщица, като екскурзоводското обслужване беше на английски език. В Панагюрище разгледахме историческия музей, където видяхме Панагюрското златно съкровище. В Копривщица посетихме „Живия музей“ – автентичната сграда на първото класно училище в България, църквата „Успение Богородично“ и разгледахме града.

В четвъртък показахме забележителностите на нашата столица с пешеходна обиколка с екскурзоводско обслужване на испански език. След това чужденците имаха свободно време със своите домакини, в което разгледаха и други части на София.

Програмата на срещата продължи с тридневна екскурзия в страната. Първата ни дестинация беше  Етнографският комплекс розоварна „Дамасцена“ край село Скобелево,  Казанлъшко, където гостите ни се запознаха с традиционното за България производство на уникалното розово масло. Продължихме пътуването си към морето, където се настанихме в хотел „Феста Панорама“ в Несебър.

На другия ден се разходихме в Несебър, а след това разгледахме замъка „Влюбен във вятъра” до село Равадиново край Созопол.

В последния ден от нашата екскурзия на връщане към София посетихме Пловдив, където се потопихме във възрожденската атмосфера на стария град и разгледахме Античния театър.

На 9 октомври изпратихме гостите си с надежда за нови пътувания, срещи и емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *