Полско-българска среща на лидерите

progryiabgDSC_0376Проектът  „Полско-българска среща на лидерите” бе осъществен по програма „Младежта в действие”. Целта на инициативата е развиване на социални и комуникативни умения и лидерски качества у младите хора.
Ученици от VІІ клас, водени от психолога на училището г-жа Ели Георгиева и преподавателката по биология г-жа Мария Захаринова, от 17. до 31. юли 2013 г. участваха в летен лагер в Република Полша. Международната проява се проведе в района на Мазурските езера – прекрасна природна забележителност, огромен район с езера, блата и гори; резерват с чистота на водата от първи клас.
Участниците в лагера имаха възможност да участват в създаването, организирането и реализирането на разнообразни дейности в различни области:

  • спорт – групови и индивидуални спортни състезания;
  • интересни игри, включително интерактивни, истинско предизвикателство за участниците – например нощна игра в гората;
  • театър – цялостна реализация на спектаклите: създаване на сценарии, декори, озвучаване, разпределение на ролите, репетиции, представяне;
  • запознаване и упражняване на художествени занаяти;
  • разнообразни и интересни конкурси;
  •  уъркшоп, анимация.

Бяха организирани екскурзии до Грюнвалд и Олщинек. По време на  двудневния престой учениците разгледаха и столицата Варшава.
Младежите бяха изключително доволни от двете седмици забавни и полезни занимания, за което говори фактът, че всеки участник си запази място за втората част на проекта – лагера в България.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *