С България в сърцето – проект на учениците от пети клас

pixiz-02-03-2023-18-43-19

Дни преди националния празник на България петокласници представиха пред свои съученици възрожденски герои, които ги вдъхновяват.Повече от месец учениците репетираха, писаха биографиите на героите, които бяха избрали да представят, внимателно подбираха костюми и реквизит. Образите на Сирма войвода, Бойка войвода, Анастасия Димитрова, Румена войвода, Екатерина Каравелова, Васил Левски и сестра му – Яна Кунчева, Иван Вазов бяха избрани от петокласниците като техни будители – вдъхновители.

Всеки „възрожденец“ представи в определен от него ден своята история пред ученици, разказа им за трудностите, през които е минал, жертвите, които се е наложило да направи. Героите споделяха прекрасните моменти от своя живот, говориха за отминали славни времена… Накрая класовете им задаваха въпроси и имаха възможност да се снимат с героите.

Г-жа Дeметра Димитрова, по чиято инициатива се провежда този проект, сподели, че желанието на всички включили се в реализирането е да успеят да предадат на децата заветите на българските герои, да им помогнат да знаят и помнят своята история.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *