Сирни заговезни

img_20220224_112401За девета поредна година под патронажа на кмета на р-н „Подуяне“ г-жа Ева Митова с партньорството на Рицарите Тамплиери от Командерия “Света София” се провежда конкурс за кукерска маска и рисунка под надслов “Сирни заговезни – да съхраним българското”. В инициативата се включват ученици от всички училища от района.
Възпитаниците на 44. Средно училище “Неофит Бозвели”, вдъхновени от своите учители, ежегодно участват с жар и вдъхновение в дейностите. В тазгодишната надпревара се включиха ученици от IV до ХII клас и заслужено заеха призовите места.
Поздравления за талантливите Нена Златанова (IV клас) – първа награда за кукерска маска, и Филип Момчилов (V клас) – I награда за рисунката си “Кукерско селфи“. Номинирани с поощрителни награди бяха Дарина Любенова, Михаела Тодорова и Милен Шарков (V клас) и Дария Икономова (IV клас).
Гимназистите ни от паралелките с профил „Софтуерни и хардуерни науки” с удоволствие сътвориха кукерски графични изображения, които бяха поставени в стъклени плакети и изложени в сградата на районната администрация “Подуяне”.
Нека посланията на празника донесат мир, здраве и берекет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *