32169014_10210868786663413_3850962690860122112_n

Тържествено изпращане на абитуриентите от випуск 2018 година

На 11. май с радост и малко тъга с тържество в двора на училището 44. СУ изпрати абитуриентите си от випуск 2018 година. Отпразнувахме новото житейско начало за момичетата и момчетата от 12.А клас с класен ръководител г-жа Мая Денкова и 12.Б клас с класен ръководител г-жа Петранка Бонина.

На този ден по традиция се обръщаме към духовните извори на българската култура и просвета, които са дълбоко свързани с подвига на славянските първоучители Кирил и Методий. „Върви, народе възродени!“ прозвуча в изпълнение на третокласници – памет за великото дело на Солунските братя с признателност и преклонение пред вечността на стореното от тях.

Абитуриентите бяха приветствани от директора на училището г-жа Татяна Михайлова, която връчи грамоти и материални награди на най-заслужилите.

Зрелостниците просълзиха своите преподаватели с трогателното си благодарствено обръщение, а после ги развеселиха със забавни номинации.

Най-очакван от абитуриентите беше моментът, когато стана ясно как ще ги запомнят  учителите им. Личните номинации на всеки ученик, умело и артистично представени от артистичните Ивана и Петя от ХІ б клас,  бяха посрещнати с буря от емоции и смях.

Своя успешен дебют като водещи направиха осмокласниците Мария и Йордан. Празнично настроение създадоха талантливите певици Михаела от ХІ а клас и Деница от ХІ б клас.

Тържеството се реализира благодарение на отговорността и уменията на Методи и Мария от ХІ б клас, които поеха щафетата от зрелостниците Иван и Денис и се справиха отлично с озвучаването на празника.

Признателност заслужават и всички учители, които вложиха труд и сърце в организацията и осъществяването на събитието, за да остане изпращането паметен ден за абитуриентите.

Днес зрелостниците се разделиха с родното училище, с ученическия живот и безгрижието на детството, за да поемат отговорност за своето бъдеще. Да им пожелаем с попътен вятър да стигнат далечни хоризонти. Да помнят винаги, че има два начина да изживееш живота си. Единият е, като мислиш, че няма чудеса. Другият –  че всяко нещо е чудо.

Вярвайте в чудеса!

На добър час!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *