20190510_123806

Тържествено изпращане на абитуриентите от випуск 2019 година

20190510_123806Днес с тържество във физкултурния салон на училището 44. СУ изпрати абитуриентите си от випуск 2019 година. Отпразнувахме новото житейско начало за момичетата и момчетата от 12.А клас с класен ръководител г-жа Стефка Тошева и 12.Б клас с класен ръководител г-жа Вероника Върбенова.

На този ден по традиция се обръщаме към духовните извори на българската култура и просвета, които са дълбоко свързани с подвига на славянските първоучители Кирил и Методий. Като израз на признателност и преклонение пред вечността на стореното от Солунските братя прозвуча „Върви, народе възродени!“, а деца от 3. клас рецитираха Вазовата ода „Българският език”.

Водещи на празника бях единайсетокласничките Петя и Стефани. Празнично настроение създадоха изпълненията на талантливите деца от вокална група „Звезди” с ръководител г-жа Младенка Грудева и на първолаците, подготвени от г-жа Кети Кръстева.

Абитуриентите бяха приветствани от директора на училището г-жа Татяна Михайлова, която връчи грамоти и материални награди на най-заслужилите. Признание за постигнатите успехи публично получиха момчетата и момичетата от отряд „Млад огнеборец“, заели второ място на градското първенство в София , както и достойно представилите се на състезание на Българския младежки червен кръст участници. Изненада за тях бяха прекрасни торти.

Зрелостниците трогнаха своите преподаватели с благодарственото си обръщение, а после ги развеселиха със забавни номинации.

Най-очакван от абитуриентите беше моментът, когато стана ясно как ще ги запомнят  учителите им. Личните номинации на всеки ученик, умело и артистично представени от Мария и Петя, бяха посрещнати с буря от емоции и смях.

Признателност заслужават и всички учители, които вложиха труд и сърце в организацията и осъществяването на събитието, за да остане изпращането паметен ден за абитуриентите.

Днес зрелостниците се разделиха с родното училище, с ученическия живот и безгрижието на детството, за да поемат отговорност за своето бъдеще. Да им пожелаем да печелят в състезанието на живота, да бъдат добри и да търсят доброто у другите, за да направят света малко по-добър. Да помнят винаги, че има два начина да изживееш живота си. Единият е, като мислиш, че няма чудеса. Другият –  че всяко нещо е чудо.

Вярвайте в чудеса!

На добър час!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *