Ученици от 44. СОУ посетиха Париж

DSC02138Като част от дейностите по международния проект  “Младите гласове на европейската демокрация” по програма „Еразъм+“ група ученици от 44. СОУ, водена от директора на училището г-жа Татяна Михайлова и преподавателя по испански език г-жа Маргарита Владимирова, посети френската столица.  От 8 до 14 март младежите бяха в Париж заедно с участници в проекта от Исландия, Германия, Испания, Италия, Румъния, Франция, Турция и Гърция. Учениците бяха настанени в приемни семейства, където са опознали бита и културните особености на своите френски домакини.

Работната програма по проекта включваше дискусии, представяне на презентации и видеофилми за значението на демокрацията от гледната точка на младите хора от различните държави, запознаване с културната специфика на отделните страни. Чрез ролеви игри, организирани от домакините, младежите опознаваха френската култура и френските демократични традиции. В последния ден от работата по проекта учениците трябваше да изберат две теми, свързани с равенството между хората и техните права, и заедно да ги развият. Младежите са впечатлени посещението във френския парламент и от срещата с управителката на Седмия окръг на Париж.

Богатата културна програма включваше запознаване със световноизвестни забележителности, емблема на френската столица. Незабравими за учениците ще останат преживяванията в Париж: посещението на Айфеловата кула, катедралата Нотр Дам, Триумфалната арка, разходката по Шан-з-Елизе, пътуването с лодка по река Сена.

Разгледайте презентацията за Париж през погледа на нашите ученици:

В Париж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *