img_7129

22 април – Ден на отворените врати в 44. СУ

img_6881

На 22.04. нашето училище посрещна всички които искат да разберат как се учим, творим, забавляваме. Широко отворените врати на училището приветстваха гостите с много усмивки, песни и балони.

По традиция Денят на отворените врати беше открит с празничен концерт, в който младите таланти на училището показаха своя творчески дух с песни, стихове, танци. Директорът на училището, г-жа Т. Михайлова, връчи грамоти на учениците показали високи постижения в областта на математиката и спорта.

В коридорите  и фоайетата на училището бях подредени изложби от рисунки и колажи създадени от нашите талантливи деца. В столовата беше подреден кулинарен базар „Веселият готвач”, на който можеха да бъдат закупени оригинални лакомства приготвени с любов от родители и малки помощници.

Първият и вторият етаж завладяха бъдещите първокласници с магията на приказни герои, хартиени цветя, багри върху стъкло и мраморни бои. Гостите ни имаха възможност да проявят уменията си в направата на ръчно изработени вълшебства: рисуваха цветни рисунки върху стъкло, правиха 3D картички, изработваха цветя от хартия.  „Вълшебството на цветовете” показа на малчуганите как се работи с мраморни бои, а в арт ателие „Бижу“ желаещите сътвориха своите уникални бижута.

По случай Деня на Земята беше представена изложба на тематични табла и макети, изработени от гимназисти. В компютърния кабинет бяха показани уменията на учениците от профилираните паралелки, изучаващи графичен дизайн, за дизайн и програмиране на уебсайтове. Гостите можеха да се запознаят с чуждоезиковото обучение по английски, немски и  испански език в училището ни, с проектната ни дейност и обучението по различните предмети.

А най-изявените спортисти имаха възможност да покажат своите спортни умения в проведените турнири по волейбол, баскетбол, тенис на маса, щафетни игри, които бяха организирани в двора на училището.

Благодарим на всички, дошли на гости в най-старото училище в район Подуяне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *