03-03

3-ти март

img_6528

На 3-ти март 2023 година отбелязваме 145 години от освобождението на България.

На този ден празнуваме не просто поредния национален празник, не просто спазваме дългогодишна традиция. На този ден почитаме най-ценното, което имаме – Свободата! На този ден сме станали отново българи. Върнали сме си идентичността, културата, земята, свободата да живеем без страх и унижение. 

Поклон пред всички, загинали в името на нашата Свобода!

По инициатива на Младенка Грудева, учител по музика и Мария Тасева, учител по графичен дизайн, 44. СУ “Неофит Бозвели” отбеляза националния празник изключително емоционално – с гордост и вълнение. На 2 март 2023 г. всички ученици се строиха в двора на училището, за да отдадат почит към знайни и незнайни герои като изпеят откъси от български възрожденски песни. Лошото време не попречи на малки и големи да развеят българското знаме, защото България е велика държава и ние трябва да сме горди, че сме българи.

На събитието гостуваха представители от Национално дружество ”Традиция”. Облечени в характерни за онова време униформи, те показаха на учениците точно копие на Самарското знаме и разказаха за подвизите, в които то е участвало.

Нека си пожелаем да запазим любовта към всичко българско и родно, да не забравяме от къде произхождаме, колко силни и несломими сме и от сега нататък да създадем училищна традиция всяка година да почитаме националния празник по този начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *