Състезание по английски език – Bulgarian National English Spelling Bee

sdr

sdr

На 28 февруари в училището ни се проведе състезанието Bulgarian National English Spelling Bee, което се осъществява в подкрепа на обучението по английски език като чужд в българските училища. Надпреварата в спелуване на английски думи се прави вече десет години, но за първи път ученици от 44. СУ се включват в нея.
С огромно желание и ентусиазъм ученици от 5. и 7. клас под ръководството на преподавателите си по английски език г-жа Даниела Василева и г-жа Лилия Гевгалова се подготвяха и участваха в състезанието. След оспорвана словесна битка на първо място се класира Антоанела Чанина от 5. а клас, а неин подгласник е Марио Неделков от 5. б клас. Според регламента двамата петокласници ще представят училището ни на регионалния кръг на Bulgarian National English Spelling Bee, който ще бъде на 28 март тази година.
Spelling вее е състезание, в което състезателите спелуват, т.е произнасят различни думи буква по буква. Участието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност, постоянство и представяне пред публика, дава възможност за допълнителна изява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *