На екскурзия в Пирин

img_20231106_120213От 4.11 до 6.11 се проведе учебна екскурзия за ученици от 5., 7., 9. и 11. клас. Темата на екскурзията бе Природата на България – красива и съхранена, целта – да се посетят населени, места, паркове и природни забележителности и учащите да се ангажират емоционално с проблемите на екологията и опазване на българската природа.

Учениците и техните ръководители – Гена Живкова-Чолакова, Стела Тасева, Гергана Анкова и Галина Георгиева, първо се отправиха към град Банско, който беше изходен пункт за техните пътешествия из красивите кътчета на Пирин планина. Хубавото есенно време им позволи да посетят Байкушевата мура, 12-метровата кула в Разлог, от която имаха възможност да наблюдават планините Рила, Пирин и Родопи. Не бяха пропуснати и историческите паметници в района -църквата св. Тройца в Банско, къщата на Неофит Рилски в Банско и църквата св. Теодор Тирон и св.Теодор Стратилат в Добърско.

А вече в училище, учениците приложиха своите нови екологични познания в часовете и създадоха знаци (пиктограми) и плакати на тема „Да опазим живото богатство на планината“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *