img_5673

Отново зазвъня първият училищен звънец

img_5430

На 15.09.2022 г. в двора на 44. СУ „Н. Бозвели“, гр. София,  бе тържествено открита стотната учебна година. 

Празничният ден по православна християнска традиция започна с отслужване на водосвет за здраве и благополучие. Началото на учебната година тържествено бе отбелязано със звуците на националния химн на Република България. Приветствие към присъстващите учители, ученици и родители поднесоха  г-жа Ани Бързанова от името на кмета на район „Подуяне“ и г-жа Светлана Михайлова от Центъра за творческо развитие.

Директорът на 44. СУ госпожа Татяна Михайлова  поздрави възпитаниците на училището с началото на новата учебна година и пожела на всички присъстващи на тържеството здраве и успехи. Към учителите се обърна с думи на благодарност за трудолюбието и отговорността, с която възпитават и обучават учениците, и заяви, че семейството на 44. СУ е голямо и сплотено, защото среща подкрепата  и доверието на родителите.

Тържествената програма, разкриваща разнородните умения на талантливите ни ученици, включваше изпълнения на танцовия състав към училището ни „Шарено герданче“ и  вокална група “Звезди” с ръководител г-жа Мл. Грудева.

На празника за пръв път прозвуча и химнът на 44. СУ, създаден по случай стогодишния юбилей на нашето училище, който  празнуваме тази година. Песента е плод на съвместните усилия на ученици и учители. Текстът е написан от шестокласничките Йоана Лазарова и Владимира Папанова със съдействието на учителите по български език и литература Милена Маркова и Виолета Маринова. Музиката и аранжиментът на песента, изпълнена от вокална група “Звезди”, са на Младенка Грудева – учител по музика в 44. СУ.

Както на всеки 15 септември, директорът на училището символично предаде Ключа на знанието на дете от първи клас. Продължена бе и една нова за нашето училище традиция  – осмокласник от новите паралелки прие Книгата на мъдростта, символично представена чрез статуетка на сова.

С усмивки и малко притеснение училищния праг прекрачиха първокласниците със своите  класни ръководители г-жа Емилия Тодорова, г-жа Деметра Димитрова, г-жа Милена Ангелова и г-жа Таня Механджийска.

С вълнение в класните си стаи влязоха и гимназистите от 8. а и 8. б клас с профил „Софтуерни и хардуерни науки“ с класните си ръководители г-жа Гена Чолакова и г-жа Стела Тасева. Осмокласниците са поредният випуск, който ще се обучава по иновативния образователен модел „Едно към едно“ (1:1) с индивидуално устройство (хромбук) за всеки ученик и преподавател.

Благодарим на всички свои ученици, че избраха да се обучават тук. Благодарим на всички специални гости, че се присъединиха към тържествения ден, както и на всички учители, че са част от традицията, наречена 44. СУ „Н. Бозвели“!

Пожелаваме една успешна, ползотворна и сбъдната учебна година!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *