Почит към будителите

395759058_641368611502915_841085394284307777_n

С интересни инициативи и празнични събития учениците от 2. а и 3. г клас на 44.СУ  отбелязаха  Деня на народните будители.

В навечерието на празника на народните будители учениците от 3. г клас и техните преподаватели г-жа Лилова и г-жа Ивановска проведоха урок, посветен на патриарха на българската литература Ив. Вазов. В къщата музей, намираща се на улицата, носеща името на поета, децата разказаха какво те са научили за живота и творчеството на писателя, рецитираха стихотворения от Ив. Вазов, посветени на България. След това продължиха своя урок пред паметника на поета и поднесоха цветя.

По случай Деня на народните будители учениците от 2. а клас направиха лапбуци. В часовете по занимания по интереси бяха разделени на три групи. Всяка група имаше за задача да направи лапбук с български будители. Децата с помощта на своите учители и родители старателно търсиха информация. С голямо увлечение красиво писаха, четоха, разказваха и рисуваха. Така  изразиха своята почит към празника, дошъл от сърцата на българите в знак на благодарност и уважение към хората на духа, на перото, на книгата, към просветителите и борците за национално освобождение.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *