Посещение в Италия по проект „Еразъм+“

dsc01537Ученици от нашето училище пътуваха до Италия като участници в работата по проект „Младите гласове на европейската демокрация“ по програма „Еразъм +“. От 2 до 7 октомври младежите от 44. СУ, водени от   българския координатор г-жа Маргарита Владимирова,  директора на училището г-жа Татяна Михайлова и преподавателя по английски език г-жа Мая Денкова, се срещнаха със свои връстници от много европейски страни и събраха незабравими впечатления.

Работната среща се състоя в град Равена, където учениците бяха настанени в приемни семейства.

В рамките на проектните дейности младежите от различни държави представиха свои презентации, разговаряха за ценностите на демократичното общество, участваха в срещи.

Домакините бяха подготвили богата културна програма. Интересно беше посещението на планетариум с лекция на тема „Да намерим звездите и да разберем колко малки сме ние“. Учениците посетиха театър Almagi? и участваха в работна среща с актьорите от театър Rasi на тема „Към кого да се обърна“. Разгледаха Художествената академия и кметството на града. Насладиха се на историческите забележителности на Равена, водени от екскурзовод.

По време на еднодневната екскурзия до Ферара посетиха Диамантения дворец и изложбата „500 години Орландо Фуриос“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *