Проект „Коменски“

изтеглен файл (1)

изтеглен файл

 

 

Училището ни е партньор в международния проект „The four elements, one hope – CHILDREN“ по дейност „Училищно партньорство” по секторната програма „Коменски“ на програмата „Учене през целия живот“ към Центъра за развитие на човешките ресурси.

Работим в партньорство с училища от Италия (гр. Пиаца Армерини), Турция (гр. Сеиди Шекир),  Полша ( гр. Козия) и Латвия ( гр. Резекне).

DSC_2566Водени от ръководителя на проекта г-жа Маргарита Владимирова и директора на училището г-жа Татяна Михайлова, групи ученици от 44. СОУ участваха в работни срещи в Турция, Италия, Полша и Латвия. Заедно с ползотворните дейности по проекта учениците ни имаха възможност да опознаят културата, традициите и бита на другите нации, да упражнят знанията си по испански и английски език, да се запознаят и да общуват със свои връстници от посетените страни.

Дейностите по проекта са свързани с опазването на околната среда – проблем, който няма граници, общ за всички националности, раси, религии. Беше избрано лого, изработен беше календар. На всички срещи се обсъждаха теми, свързани със замърсяването на околната среда, използването на алтернативни източници на енергия и други екологични проблеми. Учениците представяха изготвени от тях презентации, изложби на рисунки. Засадени бяха дървета, организира се почистване на замърсени обекти, изработваха се битови предмети от екологични материали.

Виж снимките

През месец юни тази година нашето училище беше домакин на поредната работна среща в София.

Прочети още