Ученици от 44. СУ “Неофит Бозвели” празнуваха 1 юни под купола на Ларгото под патронажа на главния архитект на София

285291484_10220185694183579_2817204395225714157_n

На 1 юни ученици от 44. СУ взеха участие в концерт пърформанс и благотворителна изложба базар на детски рисунки, графични илюстрации и макети на тема „София – град на бъдещето“. Нашите деца и този път решиха да дадат пример на възрастните как да бъдат по-добри на най-хубавия детски празник.

Усмихнати детски очи, музика на живо, спортна гимнастика, състезателни и народни танци, мажоретки и още куп артистични изпълнения представиха талантливи деца пред изпълненото от хора пространство под куполите на Ларгото. Събитието се проведе на 1 юни по случай Международния ден на детето под патронажа на главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков и бе организирано от НАГ съвместно с преподавателите д-р Гена Живкова-Чолакова – учител по изобразителни изкуства и графичен дизайн в 44. СУ „Неофит Бозвели“, и Виолин Неделчев, учител по изобразителни изкуства  в 143. ОУ „Георги Бенковски“.

Освен прекрасния спектакъл, който бе подготвен от талантливите ученици от  44. СУ „Неофит Бозвели“, 143. ОУ „Георги Бенковски“, НТБГ, 90. СУ и читалище „Възраждане“, акцент на празника бе и благотворителната изложба базар на детски рисунки, графични илюстрации и макети на тема „София – град на бъдещето“ под мотото „Деца помагат на деца“. Учениците от профил “Софтуерни и хардуерни науки” Виктория Петрова, Борислава Илиева, Мирослав Тасков и Цветелина Соколова подготвиха специално дигитални илюстрации по темата, изобразявайки представите си за бъдещето на столицата.

Тази година събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на материали за арттерапия /грънчарско колело за изработване на изделия от глина, фотоапарати, фотопринтер и др./, предназначени за деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип. Проектът е насочен към седем центъра за настаняване от семеен тип за деца без и с увреждания, сред които „Паисий Хилендарски“, „Детелина“, „Алеко Константинов“, „Софроний Врачански“ и др.

Събитието беше открито от главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. Водещ на изложбата беше д-р Гена Живкова-Чолакова, куратор на събитието – г-н Виолин Неделчев.

От 2 юни благотворителната изложба базар е преместена във фоайето на Направление „Архитектура и градоустройство“ на ул. Сердика № 5. Всеки, който желае да се включи в благородната кауза и да откупи прекрасните картини и макети, изработени и дарени от талантливите деца, може да заповяда и да избере творбата, показваща как би изглеждала през детските очи София в бъдещето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *