Клуб „Добродетели“

   

       OLYMPUS DIGITAL CAMERAПроект „Клуб добродетели”, по който училището ни работи през 2013-2014 учебна година, се реализира от фондация „Благотворител” в партньорство с фондация „Обичай това дете”. Целта на проекта е да съдейства за духовното и нравственото образование на младите хора,  да им помогне  да постигнат осъзнато и преднамерено проявяване на общочовешки добродетели.
Под ръководството на психолога  г-жа Ели Георгиева в 44. СОУ беше сформиран екип от ученици от VІІІ клас, а по-късно към него се присъедини и дванадесетокласник от 95. СОУ в неравностойно положение.
Младежите, които се включиха в проекта, преминаха обучение за преподаване на добродетели, чиято цел беше подобряване на комуникативните умения, изграждане и развиване на компетентности и качества, необходими за провеждане на часове, посветени на добродетелите.
Участниците съставиха програма за представяне на добродетели в часовете на класа на по-малките си съученици. Предоставена им бе възможност сами да посочат добродетелите, по които да работят. Младежите избраха уважение, търпение, прошка, добрина, състрадание, целеустременост, справедливост, любов, смелост. Една от задачите на психолога, ръководещ проекта, беше да покаже и границите на посочените добродетели.
След обучението осмокласниците влязоха в ролята на преподаватели – проведоха тематични занимания в часовете на класа в начален етап, за да предадат придобитите знания и умения на съучениците си. Младежите преподаваха, представяха и обсъждаха с малчуганите избраните добродетели.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *