44. СУ – партньор на СУ „Св. Климент Охридски“ в подготовката на бъдещи учители

7605_600x315_2И през тази учебна година 44.СУ продължава да бъде партньор в подготовката на студенти от специалност  „Педагогика“  към СУ „Св. Климент Охридски“.

В периода от 16 до 19.02. студентите присъстваха в часовете по български език, математика и родинознание във втори и трети клас. Наблюдаваха и следобедните часове по самоподготовка и организиран отдих и спорт в групите за  ЦДО на първи и четвърти клас.

Директорът на училището г-жа Т. Михайлова запозна бъдещите педагози с държавната и училищната нормативна и поднормативна уредба относно мисията, визията и управленските политики на училището, както и с  основополагащи документи в дейността на учебното заведение.

Заместник-директорът г-жа Стойнова представи пред студентите процедури по  осигуряване на подкрепяща среда за ученици, застрашени от отпадане, и инструменти за превенция.

След приключването на наблюденията студентите имаха възможност да проведат дискусия с базовите учители за мястото на съвременните технологични постижения в работата с деца, баланса между иновативните и традиционните подходи и ролята на учителя в мотивацията на ученика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *