Ден на отворените врати в 44. СОУ

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

 

На 17. май нашето училище отвори вратите си за всички, които пожелаха да се запознаят с условията за обучение и с разнообразните извънкласни дейности, предлагани от 44. СОУ.   
През целия ден ученици, родители и гости имаха възможност да разгледат класните стаи, модерните компютърни кабинети, мултимедийната зала, библиотеката. Всички, които се интересуват от дейността и възможностите за прием и обучение в 44. СОУ, можеха да разговарят с директора на училището, преподавателите и училищния психолог.
Денят беше изпълнен с разнообразни извънкласни дейности, в които децата твориха и се забавляваха, изявяваха своите артистични заложби и приложни умения, показваха знанията и интересите си.
Заниманията в клуб „Магия с хартия” започнаха в 11 часа и привлякоха деца от началните класове, които под ръководството на своите учители с удоволствие изработваха 3 D картички и изящни предмети от хартия. В заниманията се включиха и много от гостите – бъдещи ученици и родители.
Атрактивно беше решаването на задачи с програмата „Джъмпидо”, която използва движенията на ръцете и тялото за управление. Под надслов „Джъмпидо – що е то?” децата от началните класове се забавляваха, докато с жестове и подскоци посочваха верните отговори на математически задачи.
Изключителен интерес предизвика рисуването на стъкло. Класната стая трудно побираше всички желаещи да опитат интересната изобразителна техника, като сами изработят уникални стъклописи.
Знанията и уменията си по английски език малките ученици показаха в драматизацията на приказка на английски език.
Под надслов „По стъпките на великите мореплаватели – богатствата и чудесата на Новия свят” в кабинета по география беше проведена състезателна викторина, в която шестокласниците показаха знанията си за Северна Америка и Южна Америка. Учениците се потопиха в атмосферата на Новия свят с атрактивните си карнавални костюми.
Младежите с интереси в областта на графичния дизайн участваха в уъркшоп за изработване на корици на списание.
В 16 часа в двора на училището започна концертът на талантите на 44. СОУ. Бяха представени поетично-музикална композиция, хумористична драматизация на приказката „Дядо и ряпа”, песни, изпълнени от талантливите ни ученици. За доброто настроение на публиката се погрижиха със скечовете си водещите – малкия непослушен Иванчо и ядосаната му майка. Празничната програма завърши с изпълнение на фолклорния ансамбъл към читалището в Кремиковци, който развълнува публиката с „Шопска сюита”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *