Отбелязваме 151 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски


423568328_632566382338235_3406956421941696193_n

В днешния ден учениците от 44.СУ реализираха редица инициативи, посветени  на 151-ата годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода.

Във фоайето на 44.СУ бе подредена изложба на тема „Левски в моята памет“.

По инициатива на г-жа Д. Димитрова с ученици от 3. и 4. клас бе организирана игра – търсене на съкровища. Вестоносец от БРЦК предаде на учениците от начален етап важно писмо от Апостола.  В него бе отправен призив за помощ – намиране на тайна комитетска поща! Класовете в този момент влязоха в ролята на революционни комитети, които излъчиха по един представител. Учениците следваха тайни улики, отговаряйки на въпроси за живота на Левски, в търсене на комитетската скрита поща. Откритото писмо носеше паметно послание за учениците.

Учениците от 4.б клас, подготвени от своите учители г-жа Богданова и г-жа Маринска, посетиха началните класове, като рецитираха малко известни стихове и споделиха думи за Дякона от Вазова творба.

Пред паметника на В. Левски в парк „Герена“ своите цветя поднесоха учениците от 4. а, 4. б, 3. в и 2. г клас, носейки знамето с революционния девиз „Свобода или смърт“, предоставено от клуб “Традиция”, и се включиха в честванията на община Подуяне. Там кметът на район Подуяне г-н Христов награди отличилите се участници в организирания от общината конкурс „Левски – името на свободата“. Сред тях бяха и възпитаници на нашето училище.

А най-малките ученици от 1. б клас сведоха глави за почит и признателност пред паметника на Васил Левски, издигнат на неговото лобно място в центъра на столицата ни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *