20200915_090754-min

Отново прозвуча първият училищен звънец

200-minС радостно вълнение, детски усмивки и много цветя днес в нашето училище беше тържествено открита новата – различна и непредвидима – 2020 – 2021 учебна година. Независимо от необичайната за страната ни и света ситуация с радост и надежда за здраве и благоденствие малки, големи и още по-големи ученици и техните учители присъстваха на празничната литературно-музикална програма, подготвена от четвъртокласниците и класните им ръководители. За разлика от други години родителите можеха да се радват на своите деца извън училищната ограда, тъй като в просторния двор на 44. СУ бяха допускани само учениците, подредени по класове със своите учители.

Празничният ден по православна християнска традиция започна с отслужване на водосвет за здраве и благополучие.  Беше проведен тържественият ритуал, при който зрелостниците от 12. клас, випуск 2020 година, предадоха училищното знаме на тазгодишните дванадесетокласници. Тържествената програма, разкриваща разнородните умения на талантливите ни ученици, включваше изпълнения на танцовия състав към училището ни „Шарено герданче“, вокална група от началните класове с ръководител г-жа Кети Кръстева и др. Директорът на училището г-жа Татяна Михайлова в приветственото си слово пожела успешна година на ученици и преподаватели и връчи Ключа на знанието на първокласниците.

С трепетно вълнение училищния праг прекрачиха малчуганите от първи клас със своите първи учители г-жа Боряна Димитрова, г-жа Гергана Богданова, г-жа Катрина Тренчовска и г-жа Надя Дамянова. За първи път част от общността на 44. СУ се почувстваха и осмокласниците от новите паралелки с профил „Софтуерни и хардуерни науки“ с класни ръководители г-жа Мая Иванова и г-жа Красимира Йорданова.

Нека новата учебна година да бъде начало на нови надежди, нови постижения, нови успехи в познанието. Да бъдем здрави!

Честит първи учебен ден и на добър час!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *