20181116_112425

Патронен празник на училището

20181116_103013Днес, 16.11.2018 г., с тържествен концерт отбелязахме 96-годишнината от създаването на училището ни, най-старото учебно заведение в район „Подуяне“. Талантливите ученици на 44. СУ представиха богата празнична програма с вдъхновени изпълнения на стихове, песни и танци.

Директорът на училището госпожа Татяна Михайлова поздрави присъстващите ученици, учители, родители и гости и награди участниците в традиционния конкурс за създаване на литературна творба.

Честваме патронния празник в месеца, когато почитаме паметта на народните будители, един от които е и нашият патрон Неофит Бозвели – една от най-внушителните и силни личности от епохата на Българското възраждане. Духовник и писател, общественик и борец за църковна независимост, сатирик и народен будител, книжовникът носи факела на просвещението, на пробуждането на националното самосъзнание на поробения български народ.

Днес нашето училище продължава святата мисия – да образова и да възпитава личности с гражданско съзнание, като следва съвременните образователни тенденции, отговаря на нарастващите изисквания на променящия се свят.

Честит празник!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *