20180421_104716-min

21 април – Ден на отворените врати в 44. СУ

20180421_100851-minВ слънчевия пролетен ден обновеното ни училище отново разтвори врати, за да могат родители и бъдещи ученици да видят как учим и се забавляваме.

По традиция Денят на отворените врати беше открит с празничен концерт, в който младите таланти на училището показаха своя творчески дух с песни, стихове, танци, художествена гимнастика. Представени бяха традиционни български обреди, свързани с най-хубавите пролетни празници на народа ни.

В програмата на празника се изявиха ученици и преподаватели. Децата проявиха своя творчески потенциал, демонстрираха  знания, споделяха постигнатото и преживяното в училищните дейности.

Пред централния вход на училището беше подредена изложба на ученически рисунки, сътворени от талантливи гимназисти. Кулинарният базар „Веселият готвач” посрещаше гостите на партерния етаж и ги изкушаваше с неустоими лакомства, приготвени с любов от родители и малки помощници. Във фоайето беше подготвено  изложението на учебни проекти „Учим и творим“.

Мултимедийната зала на училището събра деца, които рисуваха под надслов „Реши и оцвети с Paint”.  Във всяка класна стая беше подготвено ателие за разнообразни занимания. Най-сръчните имаха възможност да проявят уменията си в направата на ръчно изработени вълшебства: рисуваха цветни рисунки върху стъкло, правиха 3D картички, изработваха цветя от хартия.  „Вълшебството на цветовете” показа на малчуганите как се работи с мраморни бои, а в арт ателие „Аксесоари“ желаещите си направиха уникални гривни.

Новите технологии в 44. СУ са в услуга на образователния процес.  Гостите разбраха как в учебните часове се работи с програмата с „Енвижън” – „Един компютър – много мишки”. Заниманията с образователната игра  „Джъмпидо“, съчетаващи движения и мисъл, показаха, че и трудната математика може да е забавна.

По случай Деня на Земята беше представена изложба на тематични табла и макети, изработени от гимназисти. В компютърния кабинет бяха показани уменията на учениците от профилираните паралелки, изучаващи графичен дизайн, за дизайн и програмиране на уебсайтове.

Под мотото „Светът чрез нас” бяха представени проекти и презентации на английски език, създадени от гимназистите. В кабинета по испански език беше подредено изложение, а младежи от гимназиалния етап запознаваха гостите с пътуванията и дейностите си по проектите на програма „Еразъм+”.

Запалените ни спортисти премериха сили в турнири по волейбол, футбол, тенис на маса, художествена гимнастика.

Разнообразните прояви на празника позволиха на всички присъстващи да се забавляват и да се уверят, че в училището ни е важно децата както да се учат добре, така и да разкриват и развиват своите интереси, умения и таланти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *