sam_1193-min

22 април – Ден на отворените врати в 44. СУ

За поредна година 44.СУ разтвори врати, за да покаже знанията и уменията на своите възпитаници, богатата извънкласна дейност, обновената материална база и плодотворното сътрудничество между учители, ученици и родители.

Денят на отворените врати беше открит с празничен концерт, в който младите таланти на училището показаха своя творчески дух с песни, художествено слово, народни танци, художествена гимнастика, демонстрация на умения по таекуон-до.

В програмата на празника със свои изяви се представиха ученици и преподаватели. Децата проявиха своя творчески потенциал, демонстрираха  знания, споделяха постигнатото и преживяното в училищните дейности.

Малчугани от началните класове изявиха артистичните си заложби в  драматизации под надслов „Театрална магия“. Мултимедийната зала на училището събра деца, които рисуваха пролетни рисунки с компютърната програма Paint. Математиката може да е забавна – това показаха заниманията с образователната игра  Джъмпидо, съчетаващи движения и мисъл. Най-сръчните имаха възможност да проявят уменията си в направата на ръчно изработени вълшебства в ателие „Магии с хартии“ и цветни рисунки върху стъкло.

Хладното време не попречи на празничните изяви и в двора на училището. Показани бяха талантливите картини на ученици от гимназиалния етап, представено беше изложение на обемни фигури. „Послания от нас за вас – деца, родители, приятели“ бяха оставени на асфалта пред училищната сграда. На площадката за обучение по безопасно движение по пътищата децата демонстрираха познанията си в изявата „Малък пешеходец“.

Денят на отворените врати в нашето училище съвпадна с Деня на Земята – 22. април. По този повод беше представена изложба на тематични постери, изработени от гимназисти, а в училищната градинка бяха посадени цветя.

Училището ни изгради свои традиции в изучаването на компютърни науки. В един от компютърните кабинети желаещите направиха своите „Първи стъпки с HTML“.

За всички, които обичат и искат да опознаят родината ни, бяха представени презентации и изложба „Стоте национални туристически обекта“. 180-годишнината от рождението на Апостола на българската свобода отбелязахме с видеопрезентация „Писмата на Левски“.

Запалените ни спортисти премериха сили в турнири по волейбол, футбол, тенис на маса, художествена гимнастика.

Разнообразните прояви на празника позволиха на всички присъстващи да се забавляват и да се уверят, че в училището ни е важно децата както да се учат добре, така и да разкриват и развиват своите интереси, умения и таланти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *