44. СОУ – домакин на международна среща по програма „Еразъм+”

e44_1От 19 до 26 септември 2015 г. училището ни беше домакин на третата международна среща по проекта “Младите гласове на европейската демокрация” (“Young Voices in the European Democracies”) по програма „Еразъм+”. Младежи от Исландия, Италия, Испания, Турция, Гърция, Румъния и Германия гостуваха в домовете на ученици от 44. СОУ „Неофит Бозвели“ и заедно взеха участие в програмата, изготвена от българския координатор на проекта г-жа Маргарита Владимирова.

На 21 септември гостите разгледаха центъра на София и се запознаха със забележителностите й, като техен екскурзовод беше единайсетокласничката Соня Николова. На следващия ден групата посети Рилския манастир и отпътува за Банско, където се проведоха двудневни занимания.  В четвъртък чужденците бяха посрещнати в училището ни, където представиха свои презентации и видеофилми по проекта. Петъчната програма включваше посещение на Народното събрание.

Гостите от различните европейски страни отпътуваха в петък и събота, заредени с емоции и добри впечатления от България. И за чужденците, и за домакините от 44. СОУ удовлетворението от преживяното бе съпътствано и от лека тъга – тъгата от раздялата с нови приятели.

Това е третата среща на участниците в проекта Young Voices in the European Democracies на Еразъм +. Първата беше в Рейкявик, Исландия, а втората в Париж, Франция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *