Ден на отворените врати в 44. СОУ

44 СОУ - Ден на отворените врати

Днес нашето училище отвори вратите си за всички, които пожелаха да видят отблизо как учим и се забавляваме.  

През целия ден ученици, родители и гости имаха възможност да разгледат класните стаи, модерните компютърни кабинети, мултимедийната зала, библиотеката. Всички, които се интересуват от условията за обучение и възможностите за прием и обучение в 44. СОУ, можеха да разговарят с директора на училището, преподавателите и училищния психолог.

Денят беше изпълнен с разнообразни извънкласни дейности, в които децата твориха и се забавляваха, изявяваха своите артистични заложби и приложни умения, показваха знанията и интересите си.

Денят започна с Концерт на талантите на 44. СОУ. За доброто настроение на гостите се погрижиха със скечовете си водещите, както и специалните гости – баба ЧАТка и баба НЕТка. Артистичните младежи от училището зарадваха публиката с песни, танци, инструментални изпълнения. Концертът завърши с песни на група „Скандау” – възпитаници на 44. СОУ.

Най-малките деца от Подготвителна група представиха драматизации на приказки. В Синята стая първокласниците изработваха оригинални украшения – „Накит за мама и мен”. „Вълшебства с хартия” сътвориха малчуганите от ІІ клас в Розовата стая. На особен интерес се радваше рисуването върху стъкло в Лилавата стая, където творческите си заложби показаха децата от ІІІ и ІV клас.

Атрактивно беше решаването на задачи с програмата „Джъмпидо”, която използва движенията на ръцете и тялото за управление. Под надслов „Джъмпидо – що е то?” децата от ІІІ и ІV клас се забавляваха, докато с жестове и подскоци посочваха верните отговори на математически задачи.

При педагогическия съветник на училището ученици от началните класове участваха в интерактивни игри в група. Пред централния вход на училището беше експонирана изложба с картини на младите ни художници.

Младежите от Ученическия съвет организираха множество интересни прояви. В състезанието с чували се забавляваха ученици от прогимназиалния курс. „Яйце в лъжица” трябваше да опазят децата от І и ІІ клас сред много емоции и смях. Учениците от ІІІ и ІV клас се състезаваха на „Музикален стол” в кабинета по музика.

На двора кипеше оспорвана надпревара в турнира по футбол, във физкултурния салон за победа се бореха волейболистите, а във фоайето – любителите на тенис на маса.

В следобедните часове се проведоха занимания в кабинета по графичен дизайн, където са изложени и графични колекции, създадени от нашите ученици. „100-те факта, които всеки българин трябва да знае” в кабинета по история и цивилизация беше състезателна викторина, в която ученици показаха знанията си по история и география. Ателие „Наука и информационни технологии” в компютърния кабинет представи състезание по природонаучните дисциплини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *