img_1466

Ден на отворените врати в 44.СУ

img_1506На 11.05. нашето училище приветства всички, които искат да разберат как се учим, творим и забавляваме.  Гостите бяха посрещнати  с много усмивки, песни и балони.

По традиция Денят на отворените врати беше открит с празничен концерт, в който младите таланти на училището показаха своя творчески дух с песни, стихове, танци. Директорът на училището, г-жа Т. Михайлова, поздрави всички присъстващи и връчи грамоти на учениците, отличили се с високи постижения в областта на науката и спорта. Гости на нашия празник,  заедно с много родители и бъдещи ученици, бяха кмета на район Подуяне г-н Кристиян Христов и зам. кмета г-н Андреа Пандулис, който е бивш възпитаник на нашето училище. Те получиха като подарък табела за улица “Христаки Павлович”, изготвена от нашите гимназисти. Учениците са подготвили такива табели за всички улици в кв. “Сухата река”, носещи имена на будители и възрожденци.

В двора на училището, в специално подготвени шатри, гостите ни имаха възможност да рисуват върху стъкло и да майсторят магични творения с  мраморни бои.

В коридорите  и фоайетата на училището бях подредени изложби от рисунки и колажи, създадени от нашите талантливи деца.

В столовата беше подреден кулинарен базар „Веселият готвач”, на който можеха да бъдат закупени оригинални лакомства, приготвени с любов от родители и малки помощници. Бяха събрани средства в размер на 933,63 лв., които ще обезпечат консумативите за отпечатване на тениски за участие на учениците ни в празничното шествие по случай 24 май.

Първият и вторият етаж завладяха бъдещите първокласници с магията на вълшебни творилници. Гостите ни имаха възможност да проявят уменията си в направата на ръчно изработени вълшебства: изработваха весели магнитчета и моливи, забавни книгоразделители и чаши, а в арт ателието „Бижу“, желаещите сътвориха своите уникални аксесоари.

В компютърните кабинети бяха показани уменията на учениците от профилираните паралелки, изучаващи информатика, информационни технологии и графичен дизайн, за дизайн, създаване на уеб сайтове, работа с графични таблети и др. Гостите  имаха възможност да се запознаят с чуждоезиковото обучение по английски, немски и  испански език в училището ни, с проектната ни дейност и обучението по различните предмети.

Най-изявените спортисти показаха спортните си умения по волейбол, баскетбол, тенис на маса, щафетни игри, които бяха организирани в двора на училището.

Благодарим на всички гости, които уважиха празника!

Вярваме в нашето мото, че “Заедно правим верните неща!”

Повече снимки от събитието можете да видите ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *