20181001_101757

Детско полицейско управление в 44. СУ

Днешният ден беше тържествен за училището ни – в партньорство с V районно управление на МВР към СДВР беше основано детско полицейско управление. На празника присъстваха и преподаватели и ученици от Испания, Португалия и Словения, гостуващи на училището ни по програмата на проект „European Olympics“ („Европейски олимпийски игри“).

Доброволни помощници на защитниците на обществения ред станаха учениците от 3. клас с ръководители г-жа Ивановска и г-жа Боянова.

С приветствени думи към доброволците, гостите и учениците се обърнаха комисар Николай Василев, началник на V РПУ, и г-жа Татяна Михайлова, директор на училището ни. Ръководителите на двете институции подписаха споразумение и декларация за партньорство. Поздрав отправи и кметът на район „Подуяне“ г-жа Ева Митова. Третокласниците положиха тържествена клетва и получиха отличителни знаци от служителите на V РПУ.

Работата на полицията беше представена от различни звена на МВР – група „Конна полиция“ и група „Водач на служебно куче“ към отдел „Специализирани полицейски сили“ при СДВР, “Пожарна и аварийна безопасност“, автопатрул при V РПУ и др.

Особен интерес сред децата предизвика демонстрацията на обезвреждане на закононарушители. Възхищение събудиха полицейските кучета, които най-смелите малчугани погалиха под контрола на техните водачи. Атрактивно беше преминаването на конните полицаи, както и демонстрацията на ескортиране с полицейски мотори и звукова и светлинна сигнализация.

Празникът продължи с концертна програма в чест на гостите ни от чужбина. Изявиха се талантливите ни певици Деница и Михаела от 12. клас, фолклорният танцов ансамбъл към училището „Шарено герданче“, гимнастичката Теодора от 6.а с преподавател Евелина Миленкова, клубът по таекуондо, вокална група с ръководител Младенка Грудева. Програмата завърши с фокусите на магично шоу „Корли“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *