Екскурзия до връх Шипка

61391747_587416215082959_6473428644730503168_n

В последния учебен ден учениците от 2., 3. и 4. б клас посетиха Националния парк-музей “Шипка” и гр. Казанлък. Децата изкачиха  осемстотинте стъпала до Паметника на свободата – величествен монумент, израз на признателността на българския народ към героите, защитили със саможертвата си „заветния хълм“ по време на Руско-турската освободителна война.  Разгледаха с интерес музейната експозиция, разкриваща героизма на руси и българи по време на отбраната на прохода. От най-високата площадка на паметника всички се насладиха на величествения панорамен изглед към околността .

Пред Паметника на свободата на връх Шипка  второкласниците получиха своите свидетелства за завършен втори клас, а учениците от 4. б клас гордо обявиха, че завършват достойно своя начален етап на образование.

Екскурзията приключи в града на розите – Казанлък. Тук учениците посетиха Музея на розата и имаха възможност да се потопят в атмосферата на Празника на розата, който се провежда ежегодно през първата седмица на месец юни, като по обичай в първия петък е официалният празник на града – Деня на Казанлък, когато се коронясва новоизбраната Царица Роза.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *