Как се прави телевизия

IMG_0057Това разбраха учениците от ІХ б и Х б клас, изучаващи профил „Медийни комуникации“, при посещението си в Студентска телевизия “Алма матер”. 

Заедно с преподавателката си по медийни комуникации Даниела Стоянова и с класните си ръководители Вероника Върбенова и Петранка Бонина младежите посетиха телевизионно студио и почувстваха атмосферата на мястото, където се раждат телевизионни предавания.

Гимназистите бяха посрещнати от  режисьора на „Алма Матер ТВ“  Петър Айолов, който ги  запозна с факти от историята на българската телевизия, чието начало е поставено в далечната 1959 година.

Отзивчивите домакини показаха на момичетата и момчетата, родени в ерата на електронните технологии, автентични монтажни маси, на които са се създавали лентовите филми в средата на миналия век, както и първия телевизионен приемник в България, който се пази като експонат във факултета по журналистика и масови комуникации на СУ. След това учениците разгледаха телевизионното студио и се запознаха с процеса на заснемане на предаване. По-смелите младежи имаха възможност да участват в симулация на водещи на телевизионното предаване „Минута е много“. Учениците разгледаха монтажната апаратна на телевизията и видяха някои от най-успешните видеоклипове, създадени от студенти за “Алма матер”.

АМТВ  е студентска телевизия към Факултета по журналистика и медийни комуникации на Софийския университет “Св. Климент Охридски”  за култура, образование и младежки политики със статут на “национална обществена телевизия” в България. Създадена от студенти за студенти и млади хора, тя е единствената студентска телевизия в света, която има лиценз за национално покритие.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *