Модерен библиотечно-информационен център в училището

20160929_132751-minНов библиотечно-информационен център беше открит в 44. СУ днес. На мястото на старата училищна библиотека бяха обособени две зали – в едната на нови стелажи е поместен библиотечният фонд, а другата, оборудвана с няколко работни места, информационни табла, лаптопи и интернет връзка, ще бъде място за търсене на информация и самостоятелна работа на учениците.

Модерната придобивка беше подарена на училището от Ордена на рицарите тамплиери. На церемонията по откриването присъстваха кметът на район „Подуяне“ г-жа Ева Митова, г-н Румен Ралчев, Велик приор І на Велик приорат България, г-н Витан Иванов – командер на Командерия „Св. София“ в Ордена на рицарите тамплиери, гости от Столична община, община „Подуяне“, Столична библиотека и др.

Директорът на училището г-жа Татяна Михайлова се обърна с благодарствени думи към дарителите. Г-н Румен Ралчев представи мисията на Ордена на рицарите тамплиери и неговата дейност в България и подари книги за новата училищна библиотека. Четвъртокласници поздравиха гостите с кратка художествена програма, след което по стара българска традиция центърът беше открит с лисване на менче с вода.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *