Наши ученици на семинар в Софийския университет

dsc05646По случай Международния ден на социалната работа 21 март днес учениците от 11. б и 12. а заедно със своите класни ръководители г-жа П. Бонина и г-жа С. Шишкова участваха в семинар в Софийския университет. На срещата присъстваха възпитаници на университета от специалност „Социални дейности“ и на факултета по педагогика, студенти, докторанти, преподаватели, ученици.

Срещата имаше за цел и информиране на учениците за бъдещото им кариерно ориентиране, за възможностите, които предоставя сферата на социалните дейности. Млади хора, завършили специалността, споделиха своя успешен професионален опит като социални работници и специалисти в различни структури. Голям интерес предизвика представянето на г-жа Офелия Кънева – председател на Държавната агенция за закрила на детето, която запозна младата аудитория със своята успешна кариерна реализация.

След проявата за учениците беше органициран информационен тур из Ректората на СУ, в който младежите се запознаха с историята и структурата на най-старото висше учебно заведение в България.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *