Наши ученици с отличия от Националния конкурс за детска рисунка „Аз рисувам България“

    2На 13.05.2023 г. се състоя изложба с пърформанс, посветена на победителите от третия национален конкурс за детска рисунка „Аз рисувам България“, организиран от фондация „ЗАДРУГА 1.11”. 

 С подкрепата на учителите по изобразително изкуство Светла Евденкова и д-р Гена Живкова-Чолакова двадесет ученици от трети до седми клас в училището ни се включиха в надпреварата.

Сред десетте призови места са творбите на двама наши възпитаници Йоана Лазарова – 7. а клас, и Адриан Чолаков – 3. б клас, а  Андреа Мерджанова и Никол Колева от 5. г клас са отличени с поощрителни награди. 

Изложбата пърформанс се състоя в галерия “Сити Марк Арт” с водещ д-р Гена Живкова – Чолакова. Победителите и поощрените получиха своите грамоти от представителя на фондация “Задруга” – Стоил Тойчев и книжки с лични посвещения на писателите. Посетителите на изложбата имаха възможност да се насладят на музикалните изпълнения на вокална група “Звезди” с музикален ръководител Младенка Грудева.

 В това издание на конкурса участваха над 400 рисунки от цяла България. Всяка година конкурса споделя различна благотворителна кауза, като по този начин се цели да се възпитава и насърчава у децата чувството им за съпричастност и добродетели. Тази година той подкрепя необходимите довършителни работи по Параклис Св. Архангел Михаил – с. Дъбница.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *