Отбелязахме патронния празник на училището

Patronen praznik 2015 018-min93-годишния юбилей на 44. СОУ, най-старото учебно заведение в район „Подуяне“, почетохме с празнична литературно-музикална програма в двора на училището.

Припомнихме си делото на стотици знайни и незнайни българи – книжовници, наставници, просветители, будители и учители – вдъхнали в мрака на чуждото потисничество вяра в собствените сили на народа по пътя към историческото възстановяване на българската държавност.

Водещите на тържеството Петя и Стефани от VІІІ а клас предоставиха думата на директора на училището госпожа Татяна Михайлова, която поздрави присъстващите ученици, учители, родители и гости с празника и връчи награди и грамоти на победителите и участниците в литературния конкурс.

Тържествената програма продължи с поетично-музикална композиция. Деца от VІ клас почетоха делото на будителите с песента „Ден на народните будители”. Десетокласничките Деница и Диана припомниха живота и делото на патрона на училището Неофит Бозвели.

Умиление и радост предизвикаха най-малките възпитаници на училището ни – първолаците, които изпяха песните „Първокласно“ и „Дули, дули, гайда”.  Михаела от ІХ а клас получи овациите на публиката с изпълнението на Breakdown на „Революция Z”. Ботевото стихотворение „На прощаване” рецитира Николай от VІІ а клас, а децата от ІІ клас изпълниха песента „Родина”. С „Една чудесна песничка” и стихотворението „Обичам те, родино”  от Елисавета Багряна се изявиха учениците от ІІІ клас. Прочувственото изпълнение на Габриела от ХІІ а клас на „Йовано, Йованке“ развълнува всички присъстващи, а Станислава от ХІ а клас представи баладата „Хаджи Димитър“ от Христо Ботев. Учениците от ІV клас накараха публиката да подеме с тях песента „Вятър ечи, Балкан стене”.

Програмата завърши по българска традиция – с масово хоро в двора на училището, на което се хванаха малки и големи.

След тържеството в училищния салон се проведе състезание по волейбол, в което с много емоции и спортен хъс участваха учениците от гимназията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *