Посещение в Българското национално радио и Съюза на българските журналисти

SAM_0432-minНа 28.03.2016 г. бъдещите журналисти от паралелките с профил „Медийни комуникации“ посетиха Съюза на българските журналисти и Българското национално радио, водени от преподавателката си г-жа Даниела Стоянова и класните си ръководители г-жа Вероника Върбенова и г-жа Петранка Бонина.

Госпожа Снежана Тодорова, председател на Съюза на българските журналисти, посрещна младежите и ги настани в заседателната зала за пресконференции, където им представи столетната история на организацията, пряко свързана с историята на българската журналистика. Разказа им за професионалния си път, изцяло е свързан с историята на СБЖ.

Остана приятно изненадана от факта, че името на нашия  вестник съвпада с името на журналистическото дружество, в което тя членува. Г-жа Тодорова поздрави учениците за първия брой на вестник „Журналист 44“ и ги покани за бъдещо сътрудничество.

Особено впечатлени бяха младежите при посещението в Българското национално радио. Г-жа Стойкова, главен експерт „Връзки с обществеността“ на БНР, им разказа историята на  радиото, създадено през 1935 г. с указ на Цар Борис III.  

Гимназистите се потопиха в работната атмосфера на програма „Хоризонт“. Наблюдаваха на живо как се прави музикално радиопредаване с автор и водещ Жени Монева. Разгледаха звукозаписно студио, запознаха се с едни от тонрежисьорите и монтажистите  от новинарското студио. В нюзрума на медията младежите видяха как репортери и редактори „произвеждат“ новини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *