Представяне на университети пред зрелостниците ни

tazi„А сега накъде?“ – това е въпросът, пред който се изправят младите хора, когато завършат средното си образование. Възможностите за обучение и перспективите за професионална реализация в своите учебни заведения презентираха представители на Лесотехническия университет – гр. София, и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Варна.

На 17 октомври младежите от XI и XII клас се запознаха със специалностите и начина за кандидатстване в Лесотехническия университет, където се  обучават специалисти по горско стопанство, технология на дървесината и производство на мебели, инженерен дизайн на мебели, ландшафтна архитектура, екология и опазване на околната среда, ветеринарна медицина, агрономство, растителна защита, стопанско управление и алтернативен туризъм. Обучението на студентите се провежда в съответствие с Европейската система за трансфер и натрупване на кредити (ECTS).

Морската Алма матер беше представена на 22 октомври с презентация в мултимедийния кабинет. Бъдещите зрелостници получиха информация как могат да кандидатстват във Висшето военноморско училище, както и какви са специалностите, които могат да изберат: „Корабоводене“, „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия“, „Корабоплаване“, „Корабна радиоелектроника“, „Корабни машини и механизми“, „Океанско инженерство“, „Военен лекар“, „Военна медицинска сестра“ и др.

Презентациите се осъществиха при голям интерес от страна на учениците. Информацията, която получават младежите и девойките при такива срещи, им дава възможност да направят своя мотивиран избор за бъдещата си професия, да намерят своя отговор на въпроса: „А сега накъде?“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *