Призово място за възпитаник на 44.СУ в конкурса “С очите си видях беда”

1a

Цветелина Соколова  от 10. б клас спечели второ място на областно  ниво в град София в конкурса “С очите си видях беда” .

Конкурсът е традиционна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР с партньорството  на Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата и се провежда под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Конкурсът има превантивната роля. Целта е участниците да пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията си за бедствията в световен мащаб, за  рисковете от бедствия и пожари, за начините на поведение и действие, за  съставните части на Единната спасителна система. Конкурсът спомага  да се  създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя, да се възпита съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда, да се насърчи развитието и реализацията на творческите заложби у  децата и учениците.

Пожелаваме на Цвети  успех на национално ниво  и още нови творчески победи!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *