Седмица на гората

1ga

По повод  седмицата на гората гости на учениците от 3.б клас бяха лесовъдите от държавно ловно стопанство „Витиня“  инж. Делян Ослеков /зам.- директор/, инж. Красимир Петков и инж. Никол Стефанова.

Служителите на ловното стопанство запознаха учениците с дейностите, които извършва  един лесовъд. Показаха им „горски съкровища“, които са събрали – рога от благороден елен,  елен лопатар и сръндак; шишарки от 7 вида иглолистни дървета и плодове от широколистни  видове – буков и дъбов жълъд. Третокласниците останаха много впечатлени от лесовъдската професия и показаха завидни познания за гората, което много зарадва служителите. Лесовъдите  подчертаха, че тяхната професия е водена от необходимостта да задоволят нуждите на  обществото по такъв начин, че гората да остане здрава. Горският служител е приятел на гората,  а не враг. Инж. Делян Ослеков е тясно специализиран в ловностопанската дейност и разказа много любопитни факти за дивите животни. 

В края на беседата всяко дете получи фиданка от атласки кедър, която да засади  вкъщи, и  шапка с логото на ДЛС „Витиня“ за спомен от посещението. Учениците бяха  много щастливи и развълнувани, изпратиха лесовъдите с хиляди благодарности, усмивки и пожелания за нови срещи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *