Спортни успехи за нашите ученици

img-229dc29d91006a354a60746eb1c3547b-vУченици от 44.СУ “Неофит Бозвели” в участваха в тридесет и петия държавен шампионат за деца и младежи в риск, ученици от столични училища и спортни клубове от град София, който се проведе на 18.05.2021 г. в комплекс “Спортна София 2000”.

В спортната надпревара взеха участие 18 момичета и момчета от нашето училище, ръководени от преподавателите си по физическо възпитание и спорт Александра Андреева и Евелина Миленкова. Учениците ни се състезаваха в спортовете футбол, тенис на маса, лека атлетика и таекуон-до. За пореден път младите ни спортисти се представиха блестящо.

Златото в спорта по тенис на маса спечели Драгомир Петров от 10.б клас. В състезанието по лека атлетика златен медал заслужи Преслав Найденов от 9.б клас, а сребърни медали получиха Цветан Захариев от 8.б клас и единствената представителка на девойките Мария Найденова от 11.б клас. 

В призовата десетка по лека атлетика успяха да се класират Ивелин Иванов – 11.б, Даниел Петков – 11. а, Добри Добрев – 10.б, и Самуил Сашов – 10.а клас.

Макар че взеха участие в по-голяма възрастова група, двамата ни представители на състезанието по таекуон-до се класираха достойно на седмо и осмо място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *