Учениците, изучаващи медийни комуникации, посетиха Българската национална телевизия

SAM_5328оБЩА СТУДИО ОК-minНа 10 декември 2015 г. учениците от ІХ б и Х б клас, паралелки с профил „Медийни комуникации“, водени от своя преподавател Даниела Стоянова и своите класни ръководители Вероника Върбенова и Петранка Бонина,  посетиха БНТ  и се запознаха с организацията на работата на обществената медия. Младежите гостуваха зад кадър на предаването „Денят започва с култура”. Продуцентът Весела Петрова , водещият Николай Колев и целият  екип  на културното предаване, както и известният журналист Красимир Ганев, изнесоха открит урок на гимназистите за ролята на БНТ като обществена медия и мястото на „Денят започва с култура“ в националния ефир. Учениците  с интерес разгледаха студиата на БНТ, апаратните, гримьорните и се запознаха с целия производствен процес в медията.

Посещението в Българската национална телевизия съвпадна с петгодишния юбилей на предаването „Денят започва с култура“. Учениците и учителите от 44. СОУ „Неофит Бозвели“ поздравиха гостоприемните домакини с годишнината и подариха картина, рисувана от възпитаник на гимназията.

От срещата се родиха много идеи за съвместна работа между 44. СОУ „Неофит Бозвели“ и обществената медия.  Една от първите инициативи ще  е включването на ученици в кампанията за открити тренировки в редки спортове  – кънки, фехтовка и др.

Обучаващите се в профил „Медийни комуникации“ получиха предложения за летен стаж в БНТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *