Великденско състезание по български език и литература

IMG_0123-minУчениците от VІІ клас се срещнаха със свои връстници от 143. ОУ „Георги Бенковски“, за да сверят знанията и уменията си в атрактивно езиково състезание.

Проявата се осъществи в мултимедийната зала на училището. На произволен принцип от учениците бяха излъчени два отбора по 10 души, които сами избраха имената си: „Мислителите“ и „Победа“. Участниците мериха сили в четири кръга: „Правопис“, „Логически отношения между думите“, „Лексикология“ и „Граматически грешки“. За всички седмокласници в залата предизвикателство бяха занимателните езикови и литературни задачи, групирани в няколко кръга: „Езикова викторина“, „Познай кой съм аз“ и   „Разбъркани букви“. Учениците участваха ентусиазирано и се представиха успешно, като разликата в резултатите на отборите беше незначителна.

Директорът на училището г-жа Татяна Михайлова представи презентация за възможностите, които училището ни предоставя за обучение след VІІ клас в профилираните паралелки.

Състезанието беше подготвено и реализирано от учителите по български език и литература Анелия Тошева, Вероника Върбенова и Светлана Първанова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *