tazi

Ден на отворените врати в 44. СУ

20190420_104151Днес нашето училище отвори вратите си за всички, които пожелаха да видят отблизо как учим и се забавляваме.

През целия ден ученици, родители и гости имаха възможност да разгледат класните стаи, модерните компютърни кабинети, мултимедийната зала, библиотеката. Всички, които се интересуват от условията за обучение и възможностите за прием и обучение в 44. СУ, можеха да разговарят с директора на училището и преподавателите.

Денят беше изпълнен с разнообразни извънкласни дейности, в които децата твориха и се забавляваха, изявяваха своите артистични заложби и приложни умения, показваха знанията и интересите си.

Денят започна с концерт на талантите на 44. СУ. За доброто настроение на гостите се погрижиха водещите Борислава и Петя, а стихове рецитираха Ивана, Мария и Петя. Артистичните младежи от училището зарадваха публиката с песни, танци, художествена гимнастика, таекуон-до.

В столовата беше подреден кулинарен базар „Веселият готвач”, на който можеха да бъдат закупени оригинални лакомства, приготвени с майсторлък от майки и баби на наши ученици.

Драматизации и „ръкоделства“ имаше „В кухнята на „MasterChef” на първия етаж.  В мултимедийната зала със „Забавления с ИТИ” децата се убедиха, че компютърните технологии могат да направят ученето приятно и лесно.

Всяка от стаите на началните класове беше работилница за вълшебства, в която всяко дете може да прояви творческия си усет. Най-малките ни учениците под ръководството на своите учители изработваха пролетни картички от цветни листове,  3D картички, предмети от хартия и от природни материали, рисуваха на стъкло и с мраморни бои и т. н.

Работата в прогимназиалния и гимназиалния етап беше представена на третия етаж. Гостите можеха да се запознаят с чуждоезиковото обучение по английски и испански език в училището ни, с проектната ни дейност и обучението по различните предмети.

В кабинетите и класните стаи бяха изложени постери и работни проекти по чужди езици и графичен дизайн, ученически проекти на тема „21 април – Ден на земята” и много други.

Обучението по компютърни науки беше представено в две направления: „Работа с CSS и създаване на уебсайтове“ с изложба „Училище на бъдещето” и „Създаване на web сайтове чрез HTML и онлайн уебконструктор“.

В двора на училището беше подредена изложба на рисунки. Момичетата и момчетата участваха в състезания по щафетни игри, волейбол, тенис на маса и футбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *